вторник, 29 декември 2020 г.

д-р Ивайло Георгиев - един добър специалист по китайска медицина

 

Наскоро се запознах с един много добър български лекар, д-р Ивайло Георгиев, чиято съдба е интересна и искам да я споделя с вас.

След като завършва специалност ядрена медицина в САЩ, д-р Иво Георгиев започва да работи в американски болници, където с PET и PET/CT скенери в радиологията много точно се диагностицира функционалното състояние на организма и се изследват туморите. С тези скенери при него идват хиляди болни с различни онкологични заболявания. Какво му направило впечатление: при онкоболните като минел известен период след операция и химиотерапия, туморите отново се появявали и нараствали… С други думи, от лечението  нямало почти никакъв ефект. Пациентите вместо да се оправят, се влошавали.

Същевременно, обаче, при него идвали и пациенти, които при първото изследване с  PET/CT скенер се виждало, че имат тумори, но при последващо изследване, няколко месеца по-късно се оказвало, че туморите са изчезнали! Това му направило много силно впечатление и той винаги като питал пациентите как са се излекували и те все му отвръщали: „лекувахме се с китайска медицина!“ Тогава д-р Георгиев си казал: „щом при толкова много пациенти китайската медицина помага и ги лекува от тежки заболявания, значи тази медицина наистина работи и е ефективна!“ Като човек, който се чувства призван с цялото си сърце и знания на медик да лекува хората, д-р Георгиев решава да се насочи именно в това, което той на практика вижда, че най-добре работи за здравето – китайската медицина.

В продължение на четири години д-р Иво Георгиев се обучава в един от най-престижните колежи по китайска медицина в Калифорния. След като завършва магистратура продължава обучението си с докторантска степен по китайска медицина и акупунктура. Явява се на важния държавен изпит по китайска медицина, организиран от NCCAOM (Националната Сертификационна Комисия по Акупунктура и Източна Медицина), който в САЩ дава лиценз за практикуване на тази професия. Тук искам да поясня, че който изкара този труден изпит, той получава лиценз за лекарска практика, която е равнопоставена по стойност на лекарите по западна медицина. Изпитът се състои от четири части, включващи анатомия и знания по западна медицина, китайска фитотерапия, теория и диагностика по китайска медицина, акупунктура. В Щатите дипломираните специалисти по китайска медицина са уважавани и ценени от държавата и всички на равно така както другите лекари. В това отношение там нещата наистина са много напреднали и добре узаконени. Да си дипломиран лекар по китайска медицина в САЩ е престижна и ценена професия.

Сега д-р Иво Георгиев има клиника по китайска медицина във Флорида. Заедно с неговия екип неуморно помага на много пациенти да възвърнат здравето си. Споделя ми, че се чувства истински щастлив. „В ежедневието ние побеждаваме болести, виждаме как пациентите стават здрави. Какво по-хубаво от това!“. Използва доказани във времето билкови рецепти, акупунктура, инжектиране с билки в определени акупунктурни точки, лечение с мокса и още други методи на китайската медицина.  За всяко заболяване си има определен протокол и насоки на лечение в зависимост от характерните синдроми и индивидуалното състояние на човека.

Д-р Иво Георгиев казва: „Знанията, които ми е дала китайската медицина са безценни. По-скъпи и ценни са от златото!“. Спасил е много пациенти в тежка форма на Ковид-19. За тях има специална китайска билкова рецепта, доказана през вековете. Д-р Георгиев обяснява: „може да са много отпаднали, да се чувстват наистина много зле, да дишат трудно, но щом започнат да пият от тази билкова рецепта и за 1-2 дни се оправят!“.  Звучи фантастично, но е реално и е истина. Това е напълно естествено щом имаш правилните билки.

Китайската медицина помага и лекува. Това е медицина с хилядолетна история и методи, непрекъснато доказвани, допълвани и усъвършенствани през вековете. Няма как да бъде отричана или пренебрегвана. За голямо съжаление, на държавно ниво в България китайската медицина все още не е регламентирана. Липсват нужните закони и затова не се прилага така, както е в развитите държави. В това отношение България изостава извънредно много. Кога ли ще се отвори мисленето и промени нагласата на лекарите и държавните органи не се знае.

Преди няколко години, когато д-р Георгиев отива в Министерство на Здравеопазването  да му признаят дипломата по китайска медицина, получава писмо-отговор с отказ, като се изтъква, че такава професия в България не съществува и няма към каква специалност да бъде причислен. От МОН пък му се изсмиват и казват, че и те не може да му признаят дипломите. И заради такива чиновници и тромаво и остаряло законодателство, България губи истински и способни лекари. А страни, в които им се дава зелена светлина, печелят от тях. Пациентите ги обсипват с благодарности и признателност за възвърнатото здраве. Здраве, постигнато чрез щадящи и природни методи.

За връзка с д-р Иво Георгиев:
https://www.healthprofs.com/us/acupuncturists/ivaylo-gueorguiev-tampa-fl/564405#

 

 

 

 

 

3 коментара:

  1. Здравейте! Линкът, който сте публикувала е неправилен и не се отваря. Това е правилният, ако някой се интересувалhttps://www.healthprofs.com/us/acupuncturists/florida/564405?sid=5ff5caf28ae43&ref=6&rec_next=181&tr=ResultsName

    ОтговорИзтриване
  2. https://www.healthprofs.com/us/acupuncturists/florida/564405?sid=5ff5caf28ae43&ref=6&rec_next=181&tr=ResultsName

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване