неделя, 17 февруари 2013 г.

Инфаркт на очния нерв и китайска медицина








Наскоро една приятелка сподели, че мъжът й получил инфаркт на очния нерв, заболяване, което се смята за почти нелечимо според западната медицина.

Специалистите по китайската медицина твърдят, че при инфаркт на очния нерв зрението може да бъде подобрено в една или друга степен и дори да бъде излекувано напълно.
Всичко зависи от индивидуалното състояние на човека, но също и от бързите мерки за лечение.

Въздействие с иглотерапия и акупресура:
третират се точката дзин мин  (меридиан на пикочния мехур - UB1)


При акупресура точката дзин мин не трябва да се натиска много силно.






и точката гуан мин (меридиан на жлъчката - GB37)













Допълнителни точки:
дзу сан ли  (меридиан на стомаха ST36) и сюан джун (меридиан на жлъчката GB39). Тези две точки се използват както за лечение, така и за профилактика на очни заболявания, включително и на инфаркт на очния нерв.
Особено добре е всеки ден върху дзу сан ли и сюан джун да се прилага мокса по 15-20 минути дневно.
    Важно е всеки ден по няколко пъти да се прави масаж на очите и около очите, включително на слепоочията. Подходящи са кръгови движения с дланите на ръцете.

Лечение с билки:
приготвя се запарка от равни части:
- цвят от хризантема
- плодчета от мерджан (годжи бери)
- листа от черница
- семена от касия Semen Cassiae
Дори ако липсва някоя от съставките, тези билки поотделно също имат важен лечебен ефект за очите.
   В допълнение е подходящо да се пие и чай от салвия (запарка от листа на градински чай или отвара от корен градински чай).

Подходящи храни с лечебно действие:
плод от черница, черен сусам, боровинки, плод от мерджан (годжи бери).

Причини за инфаркт на очния нерв:
- среща се често при страдащите от високо кръвно, висок холестерол, диабет, сърдечно-съдови болести, възпаление на очния нерв, глаукома и други заболявания
- много студено време или много горещо време
- редовното недоспиване
- недостиг на витамини
- продължително взиране в компютър и работа, изискваща силно натоварване на очите
- настинка, получена при силна температурна разлика, особено при ползването на климатик. Според китайската медицина силното охлаждане с климатик често води до блокиране на кръв и по този начин създава условия за възникване на мозъчен кръвоизлив и инфаркт на очния нерв.
- синдром на недостиг на Ин в бъбреците и черния дроб
- силен стрес, преумора и изхабяване на жизнената енергия.

Китайските лекари обясняват, че при лечение по гореописания начин настъпва подобрение или излекуване в рамките на три до шест месеца.


3 коментара:

  1. Моля известете телефон за връзка и/или адрес на клиника/китайска медицина/която би могла да приложи лечение на инфаркт на зрителния нерв.
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  2. През март 2016г. преживях такъв инфаркт на дясното око. В момента март 2019, зрението ми е възстановено на 90-95%. Диагнозата ми бе поставена в Очна клиника Тасков гр.Търговище. В началото офталмолозите реагираха много професионално, но ми обещаваха до 40% зрение след лазерни процедури ,които в последствие отказах. Посетих за второ мнение професор Групчева в гр. Варна. Диагнозата се потвърди. Леченоето на проф. Групчева бе консервативно и ефективно - три процедури. Към края на 2016г. постигнах около 80% зрение. Препоръчвам проф. Групчева, великолепен специалист. Прочетох книгата на Мирзакарим Норбеков - "Опитът на един глупак стигнал до прозрението как да се избавим от очилата". Всичко зависи от човека и неговото мислене. Успех на всички.Този блог бе единствения лъч надежда когато ослепях с едното око.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте имам такъв проблем може ли да ви питам за някои неща на личен емеил

      Изтриване