четвъртък, 1 април 2010 г.

Децата се нуждаят от любовЦитат от www.babycenter.com :

    Децата се нуждаят от любов. Eмоционалната ви грижа и подкрепа дава на детето защитна база за изследване на света. Научните доказателства показват, че любовта, вниманието и нежността през първите години от живота оказват пряко въздействие върху физическото, умственото и емоционалното развитие на детето. Според Мариан Диамонд, невролог в Университета Бъркли, Калифорния, любовта и докосването всъщност карат мозъка на детето да расте.

    Как да покажете любовта си? Прегръщане, докосване,  усмивки, насърчаване,  изслушване и играене с бебето когато можете. Важно е също да отговаряте на плача му веднага, особено през първите шест месеца, когато според експертите е невъзможно да се разглези детето. Да откликваш на детето когато е разстроено (както и когато е щастливо) - това помага да изградите доверие и силна емоционална връзка, твърди Zero to Three, неправителствена организация за подобряване живота на децата и семействата.

Сподели във Facebook

1 коментар:

  1. И аз мисля така, но сега родителите ми мърморят как съм щяла да разглезя 4-месечното си бебе, защото я държа на ръце. Трудно се спори с родители.

    ОтговорИзтриване