сряда, 3 октомври 2012 г.

Стара даоска рецепта за здраве и дълголетие

Съставки:
- 3 резенчета пресен джинджифил
- 1 парченце чесън
- 1 стрък зелен лук (бялата част)

Трите съставки се измиват, нарязват на ситно и се поливат с малко оцет. За предпочитане е да се използва китайски оризов оцет или балсамов оцет. Полученият сос е като допълнение към  основното ястие, като хапките се топват в соса. Това стимулира храносмилането, улеснява разграждането на мазнините и прочистването на организма от токсини. При редовно и продължително ползване се стига до укрепване на имунната система.

30 минути след ядене се приготвя чай, състоящ се от:
-  3-4 цвята от хризантема (може да се заменят с лайка)
-  2-3 плодчета сушен глог
-  10 плодчета от мерджан (годжи бери)
-  1 ч.л. зелен чай

Всички съставки се запарват за около 3 минути в 300 мл вряла вода и чаят се изпива.

По този начин се постига отличен баланс между Ин и Ян в цялото тяло. Всички органи и системи укрепват, човек се чувства здрав и изпълнен с чиста енергия.










2 коментара:

  1. До тук всичко е ясно, само как да набавя съставките за 2 рецетпа, не се чете...
    Какво правим?

    ОтговорИзтриване