сряда, 17 юни 2009 г.

Небесни събития през юни и силна енергия в природата

Сега сме в период на увеличена енергия в Природата:

21 юни - Лятното слънцестоене

22 юни - Новолуние

23 юни - Луна в перигей


В периода на трите дни преди, по време и след лятното слънцестоене енергията в природата и вътре в тялото е много по-интензивна. Това е важно време за повече медитация и набиране на енергия от природата. По време на лятното слънцестоене настъпва съществена промяна в енергията - от Ян се трансформира в Ин. Дните в северното полукълбо започват да стават по-къси, а Ин-енергията - да нараства.

По време на лятното слънцестоене енергията се концентрира в точката бай хуей 百会 ("Място на стоте срещи", "Небесна врата" GV-20), разположена на върха на главата, на фонтанелата. Тази точка естествено се отваря по-лесно именно сега. Това е изключително полезно за нашето здраве. Бай хуей е една от най-важните енергийни точки, защото тя стимулира и регулира потока на енергията в цялото тяло.

Новолунието (22 юни) също е подходящо време за медитация. Новолунията представляват време на увеличаване на Ян-енергията.

Когато Луната е в перигей, Луната се намира най-близко до Земята, което също е от важно значение и носи повече енергия.

Както виждаме, тези дни ще наблюдаваме хем трансформации на Ян в Ин (чрез положението на Слънцето), хем увеличаване на Ин (от близостта на Луната).

Хубаво е да се спомене и датата 4 юли, когато Слънцето ще бъде в афелий (т.е. Слънцето ще се намира най-далече от Земята).

А на 22 юли ще бъде най-дългото пълно слънчево затъмнение в 21-ви век! То ще продължи 6 минути и 39 секунди. Тук можете да прочетете повече за него:
http://science.actualno.com/news_240792.html

Слънчево затъмнение на 22 юли 2009

По време на слънчевите затъмнения енергията на Земята естествено намалява мъничко, но това е само за няколко минути.

Радвайте се на хубавата енергия сега и правете чигун медитация!


Ани

2 коментара:

 1. Обичам този блог и благодаря от сърце за него!
  Редовно поглеждам тук за това, което се случва със Земята и нас.
  И само за да бъде блясъкът му съвършен и неотразим, ще си позволя да припомня, че на 23 юни имаме пълнолуние, а не новолуние.
  Ще се радвам, ако мога да прочета повече за пълнолунията и как те ни се отразяват.
  Благодаря още веднъж и успех в тази благородна работа!

  ОтговорИзтриване
 2. Моя грешка - не съм погледнал датата. Заблудих се, понеже звучи така актуално.
  Какво бихте препоръчали за летните горещини на хора, на които постоянно им е горещо, дори и през дълбоката зима, а сега е непоносимо?
  Благодаря предварително!

  ОтговорИзтриване