четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Хану Манинен и звездата Прогрес



Хану Манинен е известен финландски спортист по северна комбинация.

Докато гледах едно състезание по северна комбинация по Евроспорт миналата година, спортните коментатори често споменаваха името му - "Хану Манинен...Хану Манинен...", което на мен ми звучеше като "Хануман" - един от най-популярните божества в хиндуисткия пантеон, могъщ герой и последовател на бог Рама.


Хану Манинен е роден на 17 април 1978. Според китайската астрология той е роден в деня на Земния Петел (дзи юй 己酉) и има рядко-срещаната звезда Прогрес. За хората, родени в деня на Земния Петел, тази звезда показва голям прогрес в работата - те може да започват от обикновено ниво, но незабележимо за другите много бързо се развиват и постигат голям успех на края.

Зимният спорт северна комбинация се състои от две дисциплини - ски скокове и ски бягане. Интересно е да се види как звездата Прогрес се проявява при Хану Манинен: в първата част от състезанието, по време на ски скоковете, резултатите му не са най-добри, но после, по време на ски бягането, Хану Манинен много бързо идва отзад, стремително изпреварва останалите скиори и често става първи на финала. Това е звездата Прогрес в действие.

Нека пожелаем на Хану Манинен отлични резултати и медали на Зимните олимпийски игри във Ванкувър!


Ани Пешева

Няма коментари:

Публикуване на коментар