сряда, 16 януари 2013 г.

Годината на Водната Змия - прогноза от Реймонд Ло

Реймонд Ло


превод: Жени Грибнева

Моята добра приятелка Жени Грибнева преведе тази интересна статия на хонконгския астролог Реймонд Ло за годината на Водната Змия. Ето какво пише Жени до всички вас:
"Статията на Реймонд Ло за 2013 -  година на Водната Змия е интересна и полезна, като разбира се за всеки човек тя ще се отрази много индивидуално в зависимост от Четирите стълба на съдбата. На всички приятели пожелавам да се възползват от подаръците на Черната Змия - тя носи късмет и мъдрост!"

* * *

Китайският календар, известен още като земеделски или Календар Ся, представлява удивително точна система, която не само фиксира промените във времето, но се явява и инструмент за предсказване на съдбата и късмета. Знаменитата традиционна предсказателна система Четирите стълба на съдбата се занимава с прочитане съдбата на човека съгласно неговата дата на раждане, която се представя под формата на Календар от системата Ся. Уникалната особеност на този календар е, че цялата информация за вас – година, месец, ден и час на раждане, се представя с помощта на пет елемента – Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя, които се считат за базови компоненти във Вселената. Отношенията между петте елемента, позволяват точно да се предскаже какво ни очаква по жизнения ни път и кога късмета ще се появи в съдбата на всеки, и така е възможно с помощта на тези знания да се увеличи късмета и да се сведат до минимум неуспехите в живота.

Годината на Змията се представя от два елемента – Вода, разположена над Огън. В съответствие с циклите на пораждане и разрушение, които управляват взаимовръзките между елементите, Водата се явява разрушител на Огъня и така те са намират в цикъл на разрушение и имат конфликтни отношения. Такива противоречиви елементи обичайно означават, че годината няма да бъде мирна, ще има международни конфликти и скрита борба за превъзходство. Змията е месец май по западния календар, която идва непосредствено пред разгара на лятото, огнената енергия се издига и достига почти до своя пик, затова тя носи в себе си мисъл за възстания и може да провокира революции и промени. 

Да вземем например минали години на Змия: атаката над Пърл Харбър през 1941г. разрушаването на Берлинската стена и разпада на СССР, инцидента на 4 юни на площада Тянан мън през 1989 година, след това терористични актове на 11 септември през 2001 година в САЩ... Вътре в Змията, в нейния състав от елементи, се съдържа не само силен огън, но се заражда и Ян Метал, който се асоциира с оръжия. Следователно, ние не можем да изключим насилствени стълкновения, революции и конфликти. Още повече, че през 2013 година, Вода Ин са намира в Небесния ствол над Змията, и това символизира „утринна роса”, което прави нейния характер нежен и смирен. И така, конфриктите могат да бъдат по-малко ожесточени, отколкото в предишните години на Змията през 1941, 1989 и 2001 години.

Ин Водата на тази година символизира неголяма капка вода, ръмящ дъжд, тази вода е най-инския от елементите на десетте Небесни ствола. Този елемент се проявява като умерен, мек, сдържан, толерантен, спокоен, сговорчив и гъвкав, но от друга страна, водата ин е хитра, потайна, измамна и може да прониква навсякъде... Ако енергията й се направлява в положителна посока, това може да донесе интелектуални и иновационни идеи и реформи. Също така, могат да се появят и тайни организации, мошеничества, терористични актове и убийства. Змия с Огън под Вода, това е Змия, която се проявява като „възставаща” със скрити метални оръжия, тя също така може да се разглежда като мистична, непредсказуема, като хамелеон... И така елементът Вода при Змията може да предизвика терористични акции, революции, стачки и убийства. Като цяло, няма да има сериозни войни през 2013 година, но ние не можем да очакваме пълен мир в целия свят, тъй като до сега Водата и Огъня винаги са означавали конфликт, и Огъня на Змията може да донесе социални вълнения, революции, бомби, стрелби, взривове и ядрена заплаха.

В китайската медицина Ин Водата е елемент символизиращ бъбреците и половите органи. Огънят на Змията е също така елемента на развлеченията и ресторантите. И затова годината на Змията (Ин Огън), ще донесе романтика и процъфтяване на развлекателната индустрия като кино, ресторанти и други развлечения.

В китайската метафизика Змията е ”Звездата на пътешествията” - звездата Конник, а Водата също така е елемент на транспорта и връзките. Годината на Водната Змия ще предизвика повече пътувания, и в същото време засилване на пътно-транспортните произшествия, особено във въздуха и по море. Ще има много инциденти при бизнеса, свързани с авиокомпаниите, а също и при доставките. Освен това, Змията е дълго животно; това символизира железопътния транспорт. Затова се очакват сериозни аварии по железопътните трасета.

Китайският календар се състои от 60-годишни цикли. Това означава, че ние сме преживели подобна година на Водна Змия през 1953 година. През тази годна са се случили сериозни железопътни аварии в Нова Зеландия – рухнал железопътен мост през декември и 151 души били убити. Това е годината, когато Корейската война завършва, кралица Елизабет ІІ била коронована, а Сталин получил инсулт и умрял. Това е период на студената война, не е имало никакви големи войни, но враждата между СССР и САЩ продължавала, и двата лагера спешно развивали и разширявали ядрения си арсенал. И така, Вода Ин донесла видим мир, но вътрешно, под него се криели напрежение и враждебност.

През 1953 година са се появили много нови идеи и изобретения. Това е годината, през която е бил продаден първия брой на списанието Плейбой, бил публикуван първия роман за Джеймс Бонд – „Казино Роял”, а също така, през февруари 1953г. се състояла премиерата на филма на Уолт Дисни за Питър Пан. Всички тези новости могат да се свържат с Водата Ин – която се асоциира със сексуалността, романтиката и тайнствеността и така наречения „синдром Питър Пан”. Този термин в психологията описва човек със социално незрял характер, включващ такива атрибути като безотговорност, зависимост, егоцентричност, неувереност... а подобни качества подхождат на слабите страни на хората на Ин Водата. През 1953 година, първият цветен телевизор бил пуснат в продажба в САЩ през декември, и това е първата година, когато церемонията по награждаването с „Оскар” била показана по телевизията – това било важна крачка в сферата на развлеченията, които са свързани с огъня на Змията. Това е и годината, когато е разкрита структурата на ДНК.

Китайският йероглиф „Ин Вода” представлява „утрина роса” или „ембрион”. Това е състояние на очакване, пред истинското въплъщение. Хората ин вода са нежни, скромни, търпеливи и любезни. Те са гъвкъви, лесно постигат компромис и са готови да се приспособят към ситуациата на обкръжаващата среда. По време на разногласия те предпочитат да не спорят, но това не означава, че те се предават. Затова те рядко повишават глас и декларират своето мнение, предпочитат да вършат своите работи тайно, за да избегнат ответните аргументи и критики. Затова, хората Ин Вода често пазят тайните си и е трудно да се добереш до техните дълбини. Водата, като цяло е свързана с интелекта и уменията. Такива качества често се срещат при хора на изпълнителските изкуства, а също и при хора, които обичат да изследват и да търсят иновативни идеи.

Тъй като хора, които са родени в ден Ин Вода обичайно демонстрират образ на скромност и нежност, те не се срещат често като лидери на политическата арена, те по-често постигат успехи в културните и развлекателните кръгове. Един от типичните примери е Джони Деп, роден в ден Ин Вода. Неговият характер като Ин Вода, много добре е изобразен в неговия образ на капитан Джак Спароу от филма Карибски пирати. Капитан Спароу е умен, честен, симпатичен и има добро и меко сърце. Но той може да бъде коварен и изиграва главната си роля с помощта на остроумия и преговори, а не чрез оръжия и сила, предпочитайки да избяга от най-опасните ситуации и да се бори само тогава, когато е необходимо. Той също така е горд и се разстройва, когато някой произнася неговото име без приставката „капитан”. Този образ много ни помага да разберем природата на човек Ин Вода. Другият пример е принц Чарлз. Той е силна личност Ин Вода и в същността си е нежен и скромен човек, който повече се интересува от природата и обкръжаващата среда, отколкото от политиката на силата. Друг представител на Ин Вода в сферата на развлеченията е Джеки Чан, Катрин Зита-Джонс, Едисън Чан, Стивън Кинг. 

В историята на Китай има две исторически личности, които са представители на Ин Вода. Единият от тях е най-известният експерт по военна стратегия Кун Мин, който бил една от най-влиятелните особи във времената на Трицарствието около 180 година н.е. Другият се счита великият и ужасен Чеонг Фай, който бил важна високопоставена фигура в същия период на Трицарствието, той е известен със своята власт над военните, като извънредно силен човек Ин Вода, която съдържа в себе си качествата на яростта на океана. Съвременни хора Ин Вода, въвлечени в политиката са: китайския лидер Си Цзин Пин, императора на Япония Акихито, покойния премиер-министър на Пакистан Беназир Бхуто.

Човекът Ин Вода, който трябва да предприеме мерки на безопасност през 2013 година, това е г-н Си Дзинпин. Той е роден през 1953 година, която е година на Водната Змия и на него му се е паднало да се роди в ден Ин Вода в добавка. Той става приемник на г-н Ху Цзин Тао в качество на висш ръководител на Китай, и затова той ще се окаже в центъра на внимание през 2013 година. Това е интересен феномен, когато такъв човек става ръководещ и елемента на неговата личност съвпада с елемента на текущата календарна година. Да вземе например 2001 година, която е година на Ин Метал и видни личности в такава година са Бин Ладен, Джордж Буш, Анджелина Джоли. Те са се родили в ден на Ин Метал. 2009 година е Ин Земя и Барак Обама е човек с личност Ин Земя, той беше във фокуса на тази година, т.к. това беше първата му година на поста президент на САЩ. А през 2011 година на Ин Метал, се проявяват много Ин Метал хора като Дейвид Камерън, Дмитрий Медведев, а Бин Ладен беше унищожен, и норвежкия убиец Андрес Брейвик.... това са все хора на Ин Метал. В китайската метафизика има удивително древно пророчество подобно на това на Нострадамус. Тази книга се нарича „Разместване на картинки” ("Туей Бей Ту"). Това са серия изображения, създадени по време на династия Тан около 600 до 700 г.н.е. Всяка картина съдържа стихотворение към нея, в което са описани значими събития, които ще се случат в Китай през следващите години. 44 картини съставляват поема, която предсказва идването на период на процъфтяване в историята на Китай, когато Си Дзинпин и Ма Индзю ще стана върховни лидери. Съответното четиристишие гласи:
Слънце и Луна и светло небе
Всички хора Ин ще се подпишат
Стотици добри духове ще дойдат, за да отдадат дан на уважение
Двойни пера и четири крака.

Първите няколко строфи очевидно описват Китай в период на процъфтяване и голяма власт. Последната строфа беше непостижимо загадъчна до неотдавна, но сега може вече да се изтълкува като Си и Ма. Китайският йероглиф Си означава двойно перо и Ма означава Кон, който има четири крака. Видно е, че стихотворението предсказва доближаването на Китай към върха на процъфтяването, когато Китай и Тайван /Слънце и Луна/ ще са под ръководството на Си (Си Дзинпин в Китай) и Ма (Ма Индзю в Тайван), което започва през 2013 година.

Змията е носител на силен елемент Огън, но също така тя представлява и звездата "Конник". Това ще бъде пълна с пътешествия година за много хора, но се очакват много пътно-транспортни произшествия, особено свързани с въздуха и водата. Змията представлява и етап на ръстеж и разцвет на растенията. Тази силна огнена енергия, предизвиква огъня на бедствията, взривовете и усложнения с енергетиката. По време на предходната Водна змия 1953 година, СССР и САЩ инициираха надпревара във въоръжаването, изпитания на ядрено оръжие и разширяване на своите ядрени арсенали. Няма да е учудващо, ако през 2013 г. горещи международни проблеми отново станат развитието на ядреното оръжие в Иран, а също и в Северна Корея. Змията образува съчетание с Тигъра и Маймуната, създавайки силна комбинация на огън „Огнено наказване”. Тази разрушителна огнена енергия ще стане причина за взривове и пожари. Най-опасните месеци са февруари и август, които са месеци на Тигъра и Маймуната. Що се касае за здравето, то огъня е свързан със сърцето и кръвообращението. Огненото наказване ще предизвика сериозни заболявания на сърцето и кръвта, а също така и възпалителни проблеми. И това е така, защото Ин Вода се намира в стълкновение с ин огън, които са символи на сърцето и мозъка. Такова стълкновение може да предизвика инфаркт и инсулт и тези заболявания ще бъдат най-разпространени през 2013г. В предходната година на Водната Змия 1953г. Йосиф Сталин получава инфаркт и почива на 5 март. Той е роден през 1898 г., която е година на Тигъра, а месецът на неговата смърт също е месец на Тигър, а това създава огнено наказване в годината на Змията. Друга известна личност умряла от огненото назакване е Елвис Пресли. Той е роден в ден на Маймуна, час Тигър и получива сърдечен колапс в своята резиденция на 16 август 1977 г. – година на Змията, месец на Маймуната и ден на Змията. Няколкото комбинации на Змия, Тигър и Маймуна са налични в неговите Четири стълба на съдбата и от там се създават предпоставки за сериозни възпаления, повишаване на температурата и проблеми със сърцето.

Водата Ин на 2013 г. е в стълкновение с Ин Огъня, който е символ на сърцето, мозъка и очите. В медицински аспект това може да причини инсулт, инфаркт и проблеми с очите. Ин Огънят също така е символ на осветлението и когато той се намира в стълкновение, има възможност за прекъсване на електричеството. Съществуват убедителни доказателства за това, че през 2012г. и 2013 г., когато слънчевите цикли ще достигнат следващия си пик, ще има масови слънчеви изригвания, които могат да предизвикат нарушения в електроснабдяването. Това няма да е учудващо за 2013г., т.к. Водата Ин напада Огъня Ин, който е символ на светлината и електричеството.

Терминът „наказване” в китайската метафизика показва състояние на безпокойство, скрити опасности и неприятности. И така, огненото наказване в съчетаниета Змия +Тигър+Маймуна не само предизвиква пожари и възпаления, но то може да предизвика проблеми от друг вид, когато то се получава едновременно в Читирите Стълба на Съдбата на даден човек. Класически пример е Том Круз. Той е роден в година на Тигър, месец Тигър и час Маймуна. Последният път е бил през 2001 г., Змията в съчетание с Тигъра и Маймуната е създала огнено наказване и именно в тази година той се е развел с Никол Кидман. Същото това тройно съчетание се появява и през 2013г. и то може да предизвика проблеми в сферата на брачните отношения. Тази статия беше написана в началото на юни 2012г., а в края на юни СМИ съобщили, че Кейти Холмс вече е подала молба за развод. Кейти Холмс е родена в ден Тигър, а настоящия й десет годишен стълб на късмета е Маймуна, така че годината на Змията също създава огнено наказване в нейния дом на съпрузите.

Тъй като Змията предизвиква сериозно огнено наказване, то много лесно провокира проблеми в циркулацията на кръвта и възпалителни процеси. Освен това Водата Ин в стълкновение с Огън Ин, който е символ на сърцето и мозъка и нервната система според китайската медицина може да предизвика инфаркти и инсулти. Хора, които имат проблеми с кръвообращението и със сърцето е добре да приемат хранителни добавки като Омега 3 мастни киселини, витами С, витамин Е, за да снижат нивото на холестерола и да предотвратят запушването на артериите.

Водата седяща върху Огнената Змия – това е гореща вода, която предизвиква сериозни проблеми с урагани и торнадо. Два са основните ингредиенти за създаването на уратани и смерчове – топла вода и горещ влажен въздух, е тези две условия са изпълнени в годината на Водната Змия. Поглеждайки в миналото, в предишни години на Ин Вода Змия 1953г. ние можем да намерим множество свидетелства за голямо количество урагани. През септември 1953г., голям ураган преминал през Югоизточна Азия и взел повече от 1000 души жертви. През май 1953г. торнадо ударило Вако в Тексас убивайки 114 души. През юни, още едно огромно торнадо убило 115 човека в щата Мичиган САЩ, а след това в Масачузетс убил още 94 души... Торнадо може да се проследи още 120 години назад в години на Водна Змия. През юли 1893 г. били убити хора от торнадо в щата Айова.

В китайският зодиак Змията съдържа в себе си скрити елементи Ян Метал, Ян Земя и Ян Огън. Змията е месец май, през който се поражда елемента Метал, Ян Метал – е като оръжие, Ян Огън – силна енергия, коята е сравнима със слънчевата и може да означава ядрена енергия. Това съчетание на Ян Метал и Ян Огън очевидно показва, че въпросите с ядреното оръжие ще станат сериозен проблем в международните отношения през 2013 г. Също е възможно стълкновението между Змията и Прасето да предизвикат ядрени взривове и аварии.

Водата стояща върху изгарящ Огън, създава благоприятни условия за вирусите и разпространинието на епидемии. Съгласно фън шуей, Летящата звезда 5 ще е в центъра, а числото 2 - енергията на болестите ще бъде на югозапад. Тези две местоположения ще страдат повече от вируси. Центърът включва район на всички страни, които носят наименованието Централен и Среден - такива са страните Китай, Близкият Изток, Централна Африка, Централна Америка. Поглеждайки назад към 1953г. на Водната Змия се отбелязва широко разпространение и бум на грип във Великобритания, САЩ и Япония. Във Великобритания числото на загиналите е 5655 души умрели от грип в първите три месеца на 1953 г. и някои считат за причина за това зло качеството на въздуха, замърсен от изгарянето на въглищата, използвани при производството на електроенергия. Така че, това пак и бил въпрос на енергетиката.

Змията е в стълкновение с Прасето /Съ – Хай/. Тъй като Змията олицетворява Огъня, а Прасето Водата, такъв конфликт между Огън и Вода ще предизвика огнени и водни бедствия като взривове, пожари, ядрени инциденти, също и корабокрушения. Змията и Прасето се проявяват като Звездата Конник, което ще провокира хората да се отправят на пътувания и повече премествания през 2013 г. Водата и Огъня са в стълкновение, следователно то ще предизвика пътно-транспортни произшествия във въздуха и водата.

Хората, родени в година на Змията оскърбяват Княза на годината, а хората, родени в година на Прасе се намират в стълкновение с клонката на 2013 година. Те ще извършат повече от всякога премествания и пътувания и това ще им бъде полезно – приемайки тези възможности като внесат необходимите изменения в графика си – преселване, преместване на офиса или смяна на работата, повече пътувания. Обаче те са длъжни да проявят особено внимание и да се въздържат от рисковите видове спорт, такива като каране на скоростни автомобили, пилотиране на самолет, подводно плуване с акваланг, скачане с парашут и др. Препоръчва им се да носят медяльон с Маймуна, която може да отвлече Змията и да доведе до минимум негативното влияние на стълкновението. За хората, родени в година на Прасе е добре да не предприемат преки пътувания в направление юго-изток, т.к. това е направлението на Княза на 2013 г.

Петте елемента представляват различните части на нашето тяло, а водата символизира бъбреците и имунната система, половите органи и отделителната система. През 2013 г. Ин Вода седи вържу Огън и той я отслабва. Проблемите със здравето, които ще бъдат в центъра на вниманието през тази година могат да бъдат свързани с бъбреците, камъни в бъбреците, проблеми с половите органи, възпаление на пикочните пътища, вирусни и бактериални инфекции. Огънят на Змията ще предизвика възпаления, сърдечни проблеми и проблеми на кръвообращението, особено в периодите, когато тя се съчетава с Тигъра и Маймуната, за да създаде огнено наказване. Ин Вода е в стълкновение с Ин Огън, който е символ на сърцето и нервната система. Такова стълкновение предизвиква потенционална опасност от инфаркт и инсулт. Такъв род проблеми със здравето ще се обострят през 2013 г. Важно е да се приемат повече Омега 3 мастни киселини, витамин С, витамин Е и атиоксиданти като предохранителни мерки.

Това, което се отнася за Летящите Звезди на фън шуей, текущия 20 годишен период от 2004 до 2024 година се нарича 8-ми период. Тази цифра 8 представлява триграмата Планина и символизира малките деца. Затова в течение на 8-та епоха от 2004г., се повишава вероятността за бедствия и нещастия засягащи децата. Последните инциденти включват голямото земетресение в Китай през 2008г., което унищожи много ученици, а също и скандала във връзка със замърсеното сухо мляко за хранене на децата, което става причина за образуване на камъни в бъбреците у пострадащите деца. През 2011 г. се случи жасминовата революция, коята донесе много изменения в Северна Африка, безпорядъци във Великобритания, убийство на млади хора в Норвегия. Всички тези примери за проблеми с младите хора, най-добре се забелязват в забележителната 8 епоха. Номерът 8, представляващ интересите на децата се намира в центъра на таблицата на Летящите Звезди в течение на 20 години от 2004 до 2024 година. И така, важно е да се обръща постоянно внимание на децата, на тяхната безопасност и благополучие по време на целия период 8.

Това, което се отнася за икономиката, елемента Огън често се явява движеща сила на фондовия пазар. Петте елемента също така влияят на настроението на хората. Като цяло, Огънят представлява радост, Водата - страха, Земята - медитацията, Металът - тъгата, а Дървото - гнева. Огънят в годината поражда оптимизъм и подем на фондовия пазар, такъв като през 2006 и 2007 години. Но през 2008 г. Водата се увеличи и хората започнаха да се страхуват за влошените позиции на САЩ, страхувайки се от ипотечни проблеми и рецесия. През 2009г. настъпи чиста Земя върху Земя /ДЗИ ЧОУ/ - елемент, който възпира Водата и също така означава медитация. Това доведе до обръщане към консерватизма и безопасността на хората и до получаване на по-голяма стабилност. 2010 г. на Тигъра носеше в себе си семената на елемента Огън и това доведе до съществено възстановяване на икономиката с прилив на оптимизъм. През 2011 г. Заека вече представляваше чисто Дърво, което не е така силно в създаването на Огън като Тигъра и затова неговото влияние се изрази само в първата половина на годината, но опасения по повод европейската икономика с проблемите на Гърция, Испания... и др. започнаха да възникват отново през втората половина на годината. Силната Вода в предходната 2012 г. донесе повече задръжки, особено в средата на годината, когато елемента Огън изчезна заедно с края на лятото. И така, през 2008 г. нямаше реално възстановяване на икономиката, защото Огъня отсъстваше. Обаче, реалният Огън на Змията присъства през 2013 г. и ние можем да очакваме по дълготрайно подобрение на икономиката, т.к. инвеститорите отново ще намерят увереност и подкрепа от Огъня на Змията. Така че, това може да бъде година, когато икономическата дейност и фондовия пазар могат да станат много активни, особено пролетта и лятото. Силният Огън в тази година ще създава позитивно настроение, което ще донесе оптимизъм и увереност и хората ще започнат да купуват. Тази положителна енергия на Огъня ще продължи и през 2014 година, която ще бъде година на силен Огън, който ще бъде донесен от Дървения Кон / ДЗЯ У/.

Елементите Огън и Вода през 2013 г., както се очаква, ще донесат процъфтяване на пазара на недвижимости и металодобивната промишбеност, това е така, защото Земята контролира Водата, а елемента Вода символизира парите в сферите на дейности свързани със Земята: това са недвижими имоти, хотелиерски бизнес, рудодобивна промишленост, застраховане. Втори добър отрасъл може да стане този свързан с елемента Метал, т.к. Метала създава Водата, а Водата е продуктивност за инудстрията на Метала. Също така, на Метала му е нужен Огън, който да го разтопи и да го превърне в полезни инструменти, а Огъня на Змията за това е в наличност. Сферата на Метала са високите технологии, банковото дело, техниката, автомобилите, машиностроенето. За дървообработващата промишленост годината също ще бъде положителна, т.к. Дървото създава Огъня, и 2013 г. ще бъде активна за елемента Дърво представено от текстила, дрехите, журналистиката, книгите и екологията. Това, което се отнася за сферана на елемента Вода – доставки и превози, то Огъня представлява парите за отрасъл Вода и затова се очаква увеличение на доходността, но Водата Ин през тази година едновременно с това ще предизвика и обостряне на конкуренцията. Развитието на индустрията на Огъня няма да е така добра. Огнените отрасли: енергетика, рестораньорство, финанси, развлекателна индустрия, в годината на Ин Огън ще бъдат много активни, но конкуренцията при тях ще бъде също така много висока и Огнената Змия ще доведе много съревноваващи се конкуренти на сцената.

Банковото и финасово цунами, което започна през 2008 г. в основата си беше предизвикано от отсъствието на елемента Огън при доминиращ елемент Вода, който генерира страх. Банкерството, това е Металът и на него му е необходим Огън, за да го претопи и от него да се получат инструменти, донасящи полза. Финансите и фондовия пазар повече са свързани с Огъня, който поражда оптимизъм. И така, пълното отсъствие на елемента Огън през 2008г. е отговорно за упадъка в икономиката и кризата при банките. Обаче реалния Огън се възвръща през 2013 г. и ние можем да наблюдаваме силно възстановаване на икономиката и устойчив ръст на оптимиза. Този оптимизъм ще продължи и през 2014 г. на Зеления Кон, която ще бъде година на много мощен Огън и ще продължи да се разпорежда с пазарните отношения.

В резултат, индустриите, които са показали добри резултати в годината на Дракона, ще останат свързани с елементите Земя и Метал. Отраслите на Метала са банковото дело, техниката, инженерните науки, компютърната индустрия и високите технологии. Елементът Земя, това са недвижимостите, рудодобивната промишленост, застраховането. Сега, сферите на влияние управлявани от Водата ще навлязат в година на подобрение, т.к. елемента Огън, представляващ за тях парите и ще присъства през годината. Още повече, че Огънят стои върху Вода, което означава силна конкуренция. Това е актуално за сектори, свързани с Водата: транспорт, мореплаване, комуникации, спиртна индустрия, спа-центрове. Дървообработващата промишленост ще се придвижва напред с консерватизъм, Огънят за Дървото представлява производителността, но в годината също така има и Вода, която за Дървото означава внимание и консерватизъм. Към елемента Дърво се отнасят текстилната промишленост, опазването на околната среда, книгоиздателството и средствата за масова информация. Огнените отрасли: енергетика, финанси, развлекателната индустрия, няма да се чустват много добре, т.к. за тях парите са елемента Метал, който ще отсъства през 2013г., а силния Огън означава ожесточена конкуренция на финансовия пазар.

Като цяло, годината на Змията под Ин Вода, ще бъде символ на оптимизъм и ентосиазъм за прогреса и иновациите. Съществуват все още конфликти и дисхармония в международните отношения и годината няма да бъде абсолютно мирна, но международните стълкновения ще бъдат по-малко жестоки, отколкото през последните няколко години. Ще преобладават такива стихийни бедствия като торнадо и урагани, огнени бедствия и ядрена заплаха, вирусни инфекции и епидемии. През 2012 г. се проведоха много избори, довеждайки нови ръководства в много страни, а през 2013 г. ще се реализират новите политики и ще се ознаменува нов етап в политиката на тези страни.

Знакът от зодиака, който ще бъде най-уязвим – това е Прасето, което се намира в пряко стълкновение със Змията. Такива стълкновения обичайно обуславят бурна дейност, движения, изменения и произшествия...т.к. Огънят е в стълкновение с Водата, това ще предизвика нещастията, свързани с въздушния, морския и железопътния транспорт, пожари, взривове и ядрени проблеми, инфаркти, инсулти и възпаления. Хората, родени в година на Прасе повече ще пътешестват или ще извършват движения като смяна на работата и преселване. Необходимо е да носят медальон с Маймуна в качество на защита, за да се отвлече Змията. За хората родини в година на Прасе, стълкновението със Змията може да донесе нещастни случаи, свързани с огън и вода, такива като изгаряния, взривове, корабокрушения, аварии във въздуха и в морето, във влака и др. За хората, намиращи се в стълкновение с годината е благоприятно повече да пътуват, да внасят изменения такива като преселване или смяна на работата. Обаче за тях не се препоръчва да пътуват в направланието на Вликия Княз, което се намира на югоизток. Друг знак от китайския зодиак, намиращ се в неблагоприятна позиция, това е Змията. Когато Змията срещне година на Змия, тя става обиждаща Великия княз. Освен това, у хората, родени в година на Тигър или Маймуна се получава тройно огнено наказване с годината на Змията. Такова наказване, като правило носи дисхармония, раздразнение, безпокойство и разочарования, а също така и болести, затова е необходимо да се носи медальон с Маймуна, за да се минимализират негативните ефекти.

Животни, които се съчетават с годината на Змията са Маймуна, Петел и Вол. Тези животни са в хармония с годината. Астрология, основана само на годината на раждане не е напълно надеждна и не се признава за официален способ в предсказателната практика. За по-надеждна оценка на собственото състояние в годината на Змията, се препоръчва пълно съставяне на Четирите стълба на съдбата, която изисква пълна информация за годината, месеца, деня и часа на раждане. Животинските знаци могат да се появят във всеки един от стълбовете на съдбата, стълкновението или тройното наказване със Змията не само оказват въздействие на хората, родени в години на Прасе и Змия, а също така мога да повлияят и на тези, които имат такива животни в месеца, деня или часа на раждане.

Няколко примера за известни хора, родени в година на Прасе и намиращи се в стълкновевие със Змията през 2013г. са Арнолд Шварценегер, Карлос Сантана, Кевин Спейси, Уинона Райдър, Рики Мартин, Кен Ватанабе... Ако, хората ,които не са родени в година на Прасе, но имат Прасе в месеца, деня или часа си на раждане, те също се намират в стълкновение със Змията и затова те също така трябва да очакват нелека година. Някои примери за такива хора са: принц Уилям, император Акихито, Уинона Райдър, Джет Ли, Селин Дион, Дейвид Бауи, Джордж Майкъл....Стълкновението със стълба на деня, като правило предизвиква промени или конфликти в семейството, или в областта на човешките отношения, особено между съпрузите или партньорите от противоположния пол.

Хората, родени в година на Змията, както се казва, обиждат Великия Княз и на тях също се препоръчва да носят медальон с Маймуна... Пример за хора, родени в година на Змия са Боб Дилън, Вивиан Уестуд, Бен Стилър, Бен Бернанке, Дмитрий Медведев, Сара Джесика Паркър...

Пример за хора, които имат огнено наказване през 2013 г. са Том Круз и Кейти Холмс и при това и двамата са с тройно огенено наказване, влизащо в техните стълбове на деня, което ще повлияе техните брачни отношения през 2013 г. Други примери за хора, сблъсквайки се с такова наказване през 2013г. са Джон Траволта, Мадона, кралица Елезабет ІІ, г-н и Ка Шинг, Джон Неш, Алън Леон...

За хората, родени в година на Коня, годината на Змията ще донесе звездата "Прасковен Цвят", която е звездата на любовта и романтиката, и затова може да се очаква година на много общувания и повече възможности за развиване на приятелство с противоположния пол... Хора, родени в година на Прасе ще ги съпровожда „Пътуващ Конник” и в годината на Змията ще предприемат повече пътешествия и движения.

Змията е благороден знак за хората, родени в години с Небесен ствол Ян Вода и Ин Вода. Има се предвид всяка рождена година, завършваща с цифрата 2 и 3, такива като 1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982, 1983 .... и др. „Благороден” е нашия ангел хранител, който идва, за да ни помогне и да направи всичко да върви гладко и положително. През 2013 г. Ин Водата седяща върху Змията означава, че всеки роден през 2013 г. автоматично ще получи Благороден звак във своята рождена година – на Змията. И така, това е една хубава година за раждане на дете. Змията също така се явява „Академична звезда” за хора, родени в ден Ян Дърво. За да може да се падне ден на раждане Ян Дърво е добре благоприятния месец за раждане да бъде август, тогава Водата Ин ще стане „Звезда на Добродетели” / това е месеца на Маймуната от 7 август до 7 септември/.

Фън Шуй също се променя всяка година. Затова е необходимо да се проследява преразпределението на добрите и лоши енергии в началото на всяка година, за да могат да се вземат необходимите предохранителни мерки, ако лошите енергии дойдат във важни части на вашия дом или офис. В годината на Змията, лошата енергия, която се казва „ Жълто пет” и е символ на препятствия и нещастия идва в центъра. Препоръчва се да се закачи метален вятърен чан в центъра на дома, за да разсейва лошите енергии. Лоши месеци ще бъдат февруари, август и ноември 2013 г. Друга вредоносна звезда е номер 2, символизираща болестите, която ще се появи на юго-запад през 2013 г. Традицонен метод за разсейване на 2, е да се окачи връзка от шест метални монети в поразения сектор на юго-запад в дома. Великият княз тази година ще бъде на юго-изток, следователно не е благоприятно „да се тревожи земята” или да се провеждат строителни работи в това направление. Също така не се препоръчва да се седи с гръб на Изток, тъй като вие ще седите по направление на неблагоприятните енергии, наричани „трите ша” или „три убийци”. Северо-Запад се явява „Позиция на Разрушителя”, която противостои на Великия княз, в този сектор не бива постоянно да се намираме и да седим. Лошата звезда 3 е звездата на конфликта и грабежа. Тази енергия ще заеме източната част на дома. Необходимо е да се сложи лист червена хартия в това местоположение, за да се минимализира това лошо влияние. Освен това, лошата звезда 7, символизираща скандалите, се оказва на Запад и традиционното решение за тази лоша звезда 7 е да се поставят 3 бамбукови филиза в прозрачна стъклена ваза с вода в западна посока.

Реймънд Ло

КИТАЙСКИ ЗОДИАК ПРОГНОЗА ЗА 2013 ГОДИНА

Новата Лунна година настъпва на 8 февруари 2013 година и ще бъде управлявана от Черната Змия. Странното е, че тази змия не живее във водата. Във водата обитават други видове, а тази живее в тревата и напада тези, които са твърде безгрижни и невнимателни. Черната Змия умее отлично да се прикрива и хората, родени в такава година са много прикрити, доверяват се само на своето мнение и отлично съхраняват тайните си. Те обичат пътешествията на екзотични места, а маниерите за тях са по-важни, отколкото братските връзки. Те, също така са склонни да харчат пари „ от раз”, веднага щом ги заработят, макар че без съмнение са специалисти в своята област.

Змията е грациозно същество и нас ни очаква нова линия в модата и в козметичната индустрия. Ние ще видим повече ярки шоу програми и ще можем повече да се развличаме и веселим. Но Змията означава, също така мъдрост и огън, това ще подпомогне новите изобретения в електрониката. От друга страна, спящите вулкани ще се събуждат по-често през цялата година. Змията е дълго животно, което по форма напомня за влак и всъщност трябва да бъдем по-внимателни по време на пътуванията, защото ще се увеличи количеството на авариите. В същото време ще се оживи търговията и производството на новости. Черната Змия – това не е само Стихията Огън и Вода, в своите потайни глъбини те съдържат елементите Земя и Метал. Единственото, което няма да бъде в достатъчно количество е стихията Дърво. И ако вие искате да запазите равновесието между Ин и Ян, то следвайте универсалното даоистко правило – допълнете недостигащото, за да се получи хармония. Но, все пак, на първо място, тази Змия символизира Огъня: червения цвят, изделия от коприна, вълна, натуралните кожи и асиметричните форми, удължения силует. И ако вие искате да бъдете на гребена на модната вълна, то облечете за празника на Змията нещо прилягащо и подчертаващо естествените извивки на тялото заедно със символите на Огъня.

П Л Ъ Х

Постарайте се да запазите изгодните положения и преимущества от миналата година, защото новите възможности няма да са така много и е необходимо да се намалят рисковете от загуба на пари. И така, по-малко се осланяйте на късмета и купувайте действително полезното. Това ще ви предпази от много неочаквани разочарования, които могат да ви изненадат, така както истинската змия издебва мишката. Важно е по-отрано да съставяте планове, и след това да не ги променяте под влияние на настроенията. Особено това касае подписването на документи и пътешествията. В първият случай е необходимо да се предпазите от грешки и мошеничества, а във втория – от кражби. Ако, при пътуванията вие разчитате да получите печалба или да се занимавате с екстермни спортове, то те могат да преминат напълно спокойно. Това е забележителна година за „лек роман”, пълна с веселие и развлечения. А също така ще имате учебни курсове свързани с творчество, шоу или кулинария.

В О Л
Макар че вас ви очакват разширяване на възможностите и много шансове за лесна печалба, вие много ще зависите от правилното си поведение с партньорите и обкръжението. Техническата страна на въпроса и правилната постановка , а също така и организирането на подробностите в работата ще станат решаващи в постигането на успех. Работете в екип. Обръщайте се за подкрепа към професионалисти и вашето трудолюбие ще донесе изобилни плодове, които ще се окажат полезни не само за вас, но и за много други. Приятната новина е в това, че постепенно всички препятствия от миналата година ще изчезнат и ако не ви мързи, през есента вие ще започнете да получавате забележителна отплата за всички вложени от вас усилия. Вие няма да имате сериозни врагове, но за да не влошите добрите перспективи в отношенията, старайте се за заглаждане конфликтите и споровете, които ще възникнат през лятото. Тази година е прекрасна за пътешествия, особено на Запад. Те ще ви донесат полза и нови връзки.

Т И Г Ъ Р
Вашият девиз за тази година е „Умереност”. Търсете златната среда. Истинският тигър винаги може да се сблъска със змия в тревата, така че е длъжен да бъде внимателен. Тигърът и Змията образуват половината от Огненото Наказание и определени дни могат да бъдат доста неуспешни. Затова, ако още от сутринта вие забележите, че работите ви не потръгват, по-добре преместете всичко важно за другия ден. Бъдете бдителни за истинския огън, например използвайки чайник със свирка или сомовключваща се ютия, за да не се случат пожари по ваша вина. Ако вие шофирате или планирате въздушен полет, то бъдете много внимателни и не рискувайте. Полезни са упражнения и храна които укрепват вашите кръвоности съдове и сърцето, а също така прочистват кръвта. Старайте се да не се включвате в каквито и де е разискания в работата, а в семейството – дарете радост на любимия човек. Най-добрата тактика – отстранете се от проблемите, отколкото да влезете с тях в бой.

З А Е К
Случайна среща при пътуване ще се окаже удивително полезна. Вие ще получите много варианти за избор в кариерата и бизнеса, доверявайте се на своята интуиция. Не слушайте тези, които може да ви завиждат. Тази година се отправете на най-екзотичното пътешествие, ще ви провърви. Макар че, някои нови трудности и проблеми ще срещнете във вашия работа и ще се отклонявате заради купища дребни детайли, то основните дела, което е най-важното, ще можете да държите под контрол. Полезна е смяната на вида работа или даже преместване на ново местожителство. Тази година си струва да внесете изменения във фън шуей, с цел да се защитите от вълната на усложненията.

Д Р А К О Н
Всичко, което е било започнато в годината на Дракона, може да даде неочаквани изобилни плодове. При тези, които веднага отстраняват всички проявяващи се дефекти и грешки, могат да се появят нови възможности за израстване в кариерата. Няма да имате големи проблеми в отношенията с другите хора и с приятелите си. Но сега повече пазете своя личен живот, своя партньор. Вашият мъж може да отслабне и да се разболее през тази година, ако не се погрижи за укрепване на своето здраве. Затова е хубаво да станете пример за близките си с воденето на по-здравословен начин на живот, а и за вас, също така ще бъде полезно. Драконът и Змията, заедно отговарят за мистичната страна на живота и през тази година вие имате възможност да се усъвършенствате в духовните практики. Късметът ще ви съпътства, ако съумеете да слушате тишината в себе си, правилно да почивате и в отношенията да се сремите да избягвате бурните реакции. Отдавнашни мечти могат да се осъществят.

З М И Я
Ще се появят много свежи идеи и предложения. Но все още е далече от тяхната реализация. Предприемайте нови начинания, нови важни крачки, в това число подобряване на фън шуей, всичко това ще има дългосрочен ефект. Но сега, два пъти помислете преди да действате, тъй като най-удачна ще бъде самата разработка на стратегически финансови планове. Спестяванията ще бъдат трудно възстановими. Да се умножава дохода ще помогне само едно правило, но изпълнено всеки ден – „парите трябва да правят пари”. Въпреки, че вие ще се отдръпнете в своя вътрешен мир, това е забележително време, когато ще срещнете много родствени души и доброжелателни хора, потенциални верни приятели. При все това, в работата и там където има конкуренция „ за място под слънцето” , следва да заемете твърда позиция, да подготвите тила си и да проявите увереност. Защото ще се наложи да отстоявате своите интереси и да доказвате своята правота. Годината помага при официални регистрации и оформление на документи, които ще станат законни основания за вашето бъдещо процъфтяване.

К О Н

Вие сте открит човек, понякога безгрижен, но сега вие трябва да станете сериозни и внимателни при изразяване на емоционалните си реакции. Те, както се оказва, са слаби и ако не ги вземете под внимание, могат да ви причинят много проблеми. В годината на Змията, приемете нейната защитна тактика – бъдете повече потайни и се доверявайте на най-близките си хора. Ако не искате да понесете загуби, то не давайте заеми. Всяка ваша дейност и занимание ще върви добре, само ако е регистрирана официално. Няма такива проблеми, които вие не бихте могли да преодолеете, използвайки потенциала си на трулюбие. Вие сте способни да преминете през всякакви препятствия, макар че общия напредък няма да бъде голям. Не трябва да се оплаквате от съдбата, при всички идват периоди, когато е необходимо да отидете в сянка, не правейки излишни движения, съхранявайки енергията си, избягвайки дълбоки вмешателства в здравето и предоставяйки центъра на внимание на другите. Защото, сега е време да се сбогувате с миналото, да завършите всички стари дела. Олицетворявате стабилността в отношенията с любимия.

К О З А

Най-накрая Козата може на воля да попътешествува. Може да не се боите от харченето за пътувания, те могат да се окажат изгодни. Тези, които мечтаят да срещнат любовта, могат да разчитат на избор между няколко потенциални партньори. Но отчитайки, че болшинството от тях идеално ще ви похдождат само в секса, си струва да поживеете съвместно, за да се ориентирате по-добре. Това, което касае парите – вие няма да изпитвате нужда от тях, но за по-големи доходи е по-сложно да се говори. Още повече, че вие не трябва да се плашите да рискувате с вложенията си, особено ако те са свързани с преместване от един град в друг. Въобще е полезно да се избавите от тромавостта и затормозяването при движения и действия, старайте се бързо да се променяте и леко да се вписвате в текущия момент. Затова, на много Кози ще им донесе полза посещения на уроци по актьорско майсторство и импровизация. Това ще открие нови хоризонти. Вие сте добри хора, често правейки компромиси, но е време да отстоявате своите права и справедливото отношение към вас. И ако при това вие съумеете да не викате и да не поставяте под натиск другите, то ви очаква една година пълна с приятни приключения.

М А Й М У Н А

Множество нови възможности ще се зародят през тази година. Особено много това касае работата – плодотворни връзки и сътрудничество, може да завържете дългосрочни делови партньорства и да започнете крупномащабни проекти с доходи през пролетта. Въпреки това, трябва да станете малко по-внимателни по отношение на разходите и финансовите вложения. Вие може да претърпите голям неуспех, ако се впуснете в големи парични рискове. По-добре да не вземате заеми. Благотворителността ще ви помогне да избегнете големите проблеми. Струва си да бъдете внимателни по време на пътувания, при които ви грозят загуба на багаж, документи или проблеми с местните власти. В никакъв случай не се доверявайте на първата среща, старайте се никого да не провокирате, проявете уважение към местната култура. В бизнеса проверявайте всеки документ, който подписвате, възможни са грешки. Здравето и семейството са предмет на внимателно отношение. Полезни са всякакъв вид пречистване и разтоварващи дни. Роднините могат да станат причина за конфликти.

П Е Т Е Л

Относно работата и деловото партньорство, сега вие можете да се възползвате от най-изгодните положения. Отлично време за сътрудничество, търсене на новости, повече възможности за перспективна и комфортна работа. На вас ще ви съдействат по всякакъв начин и често вие ще се намирате „в точното място, в точното време”. Също така, има голям шанс да срещнете прекрасен наставник или учител. А ако вие самият преподавате, то смело се заемете с текущата работа. Това е удачно време за разширяване на кръгозора, премествания и грандиозни експерименти. През годината ще имате възможност да възстановите здравето си и да подобрите външния си вид. Завързвайки нови запознанства, многото общувания ще ви дадат не само благоприятни възможности, но и нови шансове за подобряване на личния ви живот. За дългогодишните партньори, това означава освежаващо разнообразие, а за тези които са търсещи – партньор или в крайна сметка „надеждно рамо”. Небето ще помогне на тези, които са решили да имат дете.

К У Ч Е
В сравнение с годината на Дракона, която беше пълна с турболентност, вие ще престанете да се чувствате „жертва на промените” и ще можете да се насладите на стабилност. Не се оплаквайте за забавянето на реализацията на своите мечти. Ако вие искате да постигнете големи успехи, то помислете как да извлечете печалба от недвижимости, съсредоточете се в преустройство на дома си, а също така правете пожертвования за благотворителност. Най-приятно, през тази година, може да стане общуването с противоположния пол. Много Кучета ще направят предложение за ръката и сърцето на партньора си. Може неочаквано да се разкрие вашия сексуален потенциал и тук ще са от полза всякакви практики, свързани с усъвършенстване в тази сфера. Има някои опасности, които са свързани с работата и със здравето. Вие трябва да сте внимателни при всички правови въпроси и да водите своите работи много акуратно. Стремете се да избягвате всякакви съдебни дирения. Необходимо е много внимателно да шофирате, катастрофите са с възможни телесни наранявания. Същото се отнася и да рискови видове спорт и развлечения – „тихичко вървиш, далече ще отидеш”.

П Р А С Е

Змията е противоположност на Прасето и на вас ви предстоят много промени и спорове. Въпреки това, от тази година може да се извлече значителна полза. И затова, планирайте напред възможно най-много промени, такива като пътувания, премествания на ново местожителство или смяна на работата. Избирайте само благоприятните дати и късмета ще се появи във вид на помощ от страна на приятели и нови познати, а също така и известни ползи от командировки ще дойдат в изобилие. С какво не бива да се занимавате – рисковани вложения, екстремни видове спорт и развлечения, а също така не вземайте прибързани решения. По-добре да намерите съветник – специалист в интересуващата ви област или да помолите за помощ близкие си. Старателният избор на лекар е много важен за здравето през тази година, даже ако това е зъболекар или козметик – така вие ще избегнете усложнения. Запазете позицията си на миротворец в семейните отношения. По-добре е да не сменяте партньора си в годината на Змията, опазвайте добре всичко, което се е зародило във вашия личен живот през миналата година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар