четвъртък, 30 юли 2009 г.

Старец мести предмети с енергия



Днес един приятел ми изпрати интересно видео за китаец, който мести предмети от разстояние. Ето линк към него:

http://www.youtube.com/watch?v=jwnF_3ovmaw

Гледах го няколко пъти... Човекът се казва Чю Фуи от китайската провинция Съчуан. На 84 години е. Твърди, че използва и насочва вътрешната си енергия и я изпраща към външни предмети. Казва, че не е светец, а просто всички умения се дължат на вътрешната му сила и енергия и на много практика и тренировки.

Разрових се из китайския гугъл и открих, че всичко е измама. Журналисти от китайския тв канал CCTV-10 са ходили при него за повтаряне на демонстрацията. Всички "чудеса" по преместването на предмети и чупенето им се дължат на специалната маса. В нея е вграден механизъм с вибрации за разклащане на предметите. В червената кърпа, с която покриват стъклото, имало два метални кръга, които при вибрациите на масата чупели стъклото. Когато журналистите използвали друга, тяхна кърпа, номерът не минавал... А местенето на водата се дължи на поставен магнит в легена и под масата. Когато сменили легена с друг, номерът не се получавал.

Това е то! Има истински майстори, но има и фалшиви. Измамни случки и номера като този не бива да обезкуражават трениращите. Енергийното пренасяне и трансформиране на предмети е доказан факт. Истинските и сериозните майстори по чигун и йога, които качествено са развили вътрешната си енергия, притежават най-различни енергийни способности и в това няма нищо чудно.


Ани

Няма коментари:

Публикуване на коментар