четвъртък, 19 август 2010 г.

Семинар по чигун в Рибарица - 25-26 септември

Академия Ханлин

Ви кани на

СЕМИНАР-СРЕЩА ПО ЧИГУН

В РИБАРИЦА, СТАРА ПЛАНИНА

25-26 септември, 2010 г. (събота и неделя)
в хотел „Рибарица”, близо до Тетевен в Стара планина. 

Настаняване: 24 септември, петък 

На семинара ще има:
колективни чигун медитации, двигателни упражнения по чигун, 
лекции по чигун, билколечение и китайско лечебно хранене,
разходки из Централен среден Балкан за набиране на енергия от природата, дихателни практики и запознаване с лечебни билки,
както и срещи с много приятели и интересни личности.

Лекции с нови знания за учението и практиките на известния даос Ван Липин.  
(с водещ: Ани Пешева)
Ван Липин е познат на всички от книгата "Портите на Дракона
(изд. "Изток-Запад"), в която се разказва за процеса на неговото обучаване по чигун и даоски практики. Книгата е написана от двама негови ученици и се превърна в истинска сензация в Китай преди 30-на години, а по-късно и в много други страни. На настоящите лекции ще ви запознаем с практиките на духовно издигане, които Ван Липин описва в друга негова книга - "Пътуване във Великото Дао" засега издадена единствено на китайски език. 

Семинарът се провежда в особено важен момент в годината
от гледна точка на чигун и даоските практики: 
дните около есенното равноденствие са заредени с изключително силна и положителна енергия в Природата. Това е особено благоприятно време за интензивна чигун медитация и разходки из планината.  
Изборът за среща в Рибарица не е случаен. 
Рибарица се слави като специално място за лечение и профилактика на белите дробове и получава статута на лечебен курорт още преди 40 години. 
Семинарът не случайно се провежда през есента. Според китайската медицина и чигун есента съответства на елемента Метал. Така се постига по-голяма хармония с природата - в точния момент на точното място. 

Цена: 
- 2 нощувки: 50 лв. (с включена закуска)
- автобусен превоз - 22 лв (отиване и връщане)


   Хотел „Рибарица” предлага стаи с 2 и 3 легла, ресторант "Панорама", механа "Яко войвода" с лятна градина,  нощен бар.  Гостите на хотела ползват безплатно открит плувен басейн, чадър, шезлонг,  фитнес зала, паркинг и достъп до безжичен интернет.  Хотелът още предлага сауна, фитнес, тенис на корт, мини-футбол, тенис на маса, воден бар, барбекю.



 Интернет страница на хотел Рибарица: http://hotel-ribaritsa.com/bg/


   Хотел Рибарица е разположен в известния курорт Рибарица, на двата бряга на река Бели Вит в Тетевенския балкан, Стара планина, на 12 км от град Тетевен и 135 км от София.  От хотела тръгват живописни планински пътеки. Районът около Тетевен и Рибарица представляват едно от най-силните енергийни места в България. Ако в Родопите енергията е Ин, то тук, в Стара планина, енергията е Ян. Един ден медитация тук се равнява на 10 дена медитация в София.

   Организиран е автобусен превоз от София до хотел „Рибарица” и обратно до София на стойност 22 лв. Автобусът тръгва в 17:30 ч. на 24 септември, петък, от паркинга пред централния вход на стадион „Васил Левски”. Тръгването обратно за София е на 26 септември, неделя, следобяд от 16:00 ч. Пътят е близо 2 часа.

   В София записването за конференцията ще бъде от 30 август до 3 септември (понеделник до петък) на следните две места:
   1. 17:30 – 19:00 ч. на една масичка в Макдоналдс на пл. Славейков. Върху масичката ще има лист с надпис „Конференция по чигун”. За контакти: Емо Христов, тел. 0885441552.
   2. 09:00 – 18:00 ч. в офиса на фирма „УНИБРОК”, бул. Витоша 139, вх. Б, ет.1 (до входа на Южния парк). За контакти: Диди Митева 0888803745.

Краен срок за записване в София: 3 септември 
(от хотел "Рибарица" искат по-рано да знаят броя на участниците).

За контакти, записване и други въпроси:

Ани Пешева
GSM: 0899 799 638
hanlin_academy@yahoo.com; hanlin88@gmail.com



Сподели във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар