неделя, 31 март 2024 г.

Внимавайте с акупунктурните писалки

 От много години в Китай произвеждат и предлагат най-различни електрически масажори. През последните години в България станаха доста популярни акупунктурните писалки. Винаги съм се старала да мисля обективно и с отговорност да предавам информация и знания. Затова бих искала да кажа по-внимателно да се подхожда с акупунктурните писалки. 

1. Тези писалки, както и всички останали електрически масажори и машинки за действие върху енергийните точки в организма, предават само електрически ток. Независимо с каква честота се използва, това все пак е само ток и нищо повече! А всъщност биоенергията ни включва много повече биокомпоненти и тя тече плавно и нежно. Прилагането на електрическа акупунктура е сравнително грубо и шоково въздействие за организма. Това не може да се сравни с естествените методи на акупресура чрез ръцете на терапевта. 
 
2. При някои хора елекроакупунктурата е противопоказана. Цитирам от китайски източници: "Тя е особено неподходяща при хора с болести на сърцето. Не бива да се прилага върху точки разположени по меридиана на перикарда и сърцето, а също и близо до сърцето и продълговатия мозък в главата, защото може да доведе до сърцебиене, спиране на сърцето, виене на свят, епилепсия, спиране на дишането, мускулни контракции, главоболие, безсъние и др.
 
3. Най-добре е акупунктурна писалка и електроакупунктура да се прилага единствено от добри специалисти по китайска медицина и квалифицирани масажисти, които добре познават енергийните меридиани и техните характеристики.
 
4. При неправилно използване на акупунктурната писалка може да се стигне до хаос в потока на енергията в меридианите, дисбаланс между Ин и Ян и дори усложняване на заболяванията. 
 
5. При хората в напреднала възраст акупунктурните писалки не са подходящи. Това е защото обикновено при тях енергията и кръвта са в недостиг и цялостното им състояние на защитните сили е по-слабо и съответно въздействието с този тип електрически поток може да има по-силен и груб ефект. 
 
Надявам се да не съм наранила с тези думи хора, които продават акупунктурни писалки. Споделям това с цел по-добра информираност и здраве за всички! Моралът е важна част от култивирането и здравето. 
 
Бъдете здрави, приятели!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар