четвъртък, 11 март 2010 г.

2010 - годината на Металния Тигър



   На 14 февруари 2010 г. настъпи годината на Металния Тигър. В Китай още го наричат „Златен Тигър”, понеже златото е висша форма на елемента Метал, както и „Бял Тигър” – белият, сребрист цвят съответства на Метала.

Ключовите думи за годината са активност, промени, взимане на рискове, решителност, смелост, благородство. Това е година Ян, а янската енергия носи ентусиазъм и активно отношение към нещата.  
  Характерът на Тигъра определя какви са особеностите на годината: непредсказуемост, смелост, кураж, свободолюбие, бунтове и неспокойствие, вълнения и суматохи, храброст и решителност, прояви на благородство и великодушие.

Ето какво може да очакват различните зодии през годината на Тигъра:

Плъх – родените в годината на плъха ги очаква една сравнително стабилна и спокойна година. Много движение и пътувания, подем в работата.

Вол – благополучие в личния живот, семейството и дома. Радостни събития в семейството. Нужда за усамотяване и повече спокойствие. Лека болнавост.

Тигър – интензивна  и решителна година. Тигрите ще усещат вътрешната сила у себе си. Рискове, промени, напредък. Хем финансови печалби, хем изхабяване. Успехи в учението и работата, повишение в работата. Небесна подкрепа за благородните им действия.  


Заек – Възможности за развитие, благоприятна година за учение и работа. Второто полугодие ще е по-успешно. Звездата Прасковен цвят им носи романтика, любов, вдъхновение за живот и наслада от природата.

Дракон – Звездата Пазител на печата подтиква към промени в работата. Като цяло годината на Тигъра съдържа известни трудности, емоционален дисбаланс и проблеми, свързани с роднини. За драконите това е една средна година.

Змия – необходимост от усамотяване и повече спокойствие. През първото полугодие за жените е характерно силна романтика и страсти, а за мъжете -  възникване на спорове и недоразумения. Ето защо те трябва да бъдат внимателни в думите и действията си.  Като цяло – годината е благоприятна, но е важно да са по-предпазливи, да не рискуват, да спазват законите и да избягват спорове и съдебни дела.

Кон – След няколко години нестабилност и проблеми, ето, че  настъпва период на истински успехи и стабилизиране в живота. Звездата Небесен пратеник помага за постигане на успехи и предпазва от бедствия. Това е една изключително успешна година за родените в годината на Коня!

Коза – Най-сетне ще си отдъхнат от натиска, който усещаха миналата година! Предстоят радостни събития, успехи и развитие.

Маймуна –  много промени, движение, пътувания и неспокойствие. Трябва да пътуват и да се движат. Звездата Конник естествено ги подтиква към пътувания тази година. За тях това е много важно, иначе у дома стават раздразнителни. Движението ги успокоява. Едновременно с това трябва да се пазят от пътни инциденти. Възможни са неприятни изненади, проблеми и спорове с близки и роднини. Ето защо през 2010 г. родените в годината на маймуната трябва да са по-търпеливи. По-добре да не рискуват в инвестиции и да не харчат излишно парите си.

Петел – успехи и развитие в работата. Родените в годината на петела притежават силна сензорика. Те вътрешно усещат как могат да печелят пари, как да реализират идеите и мечтите си. Настоящата година им предоставя добри шансове да увеличат финансите си и да се развият много в учението и работата.

Куче – страсти и вдъхновение. Очаква ги много работа, но тя им носи развитие и успехи. Като цяло имат добър късмет – както в работата, така и в семейството. Годината им носи нови партньорства. Възможност за брак, добри отношения в брака и семейството. 
 
Прасе – успешна година. Време за инвестиции и подем в работата. За тях това е важна година за увеличаване на финансите и стабилизиране в живота.

   За да се направи точен хороскоп по китайската астрология, е нужно да се знае не само годината, но също и месеца, деня и часа на раждане. Ето защо гореспоменатите тенденции са общи и недостатъчни за определяне индивидуалната съдба през дадената годината. В китайската астрология най-важна характеристика дава деня на раждане, който показва какъв е елемента на личността. Той служи за отправна точка за изчисляване на всички взаимовръзки на знаците в хороскопа и определя какви са звездите и енергийните състояния в съдбата на човека. 



Ани Пешева





Сподели във Facebook

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, познаваш ли някой, който прави хороскопи по китайска астрология? Също питанката ми е доколко е важно да се знае най-най-точния час на раждане? Аз си знам моя, но той е малко или много ориентировъчен - все пак майка ми не е гледала часовника в този момент.

    ОтговорИзтриване