сряда, 24 ноември 2010 г.

Супа на петте елемента - за лечение на тумори

   През септември, по време на семинара по чигун в Рибарица разказах за една страхотна рецепта за лечение на тумори. Състои се от пет съставки, които лесно се намират. Всеки може сам да приготви супата у дома.

СУПА НА ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

Състав:
          • листа от ряпа - от 225 до 280 г
          • моркови - 250 г
          • корен от репей - 225 г (ако е сушен - 30 г)
          • бяла ряпа - 450 г
          • гъби шиитаке - 3-5 броя

            * корен от репей продават в сушен вид в билковите аптеки.
            * гъби шиитаке се продават в сушен вид в китайските магазини (в София - 
              на  ул. Цар Самуил) и в някои по-големи супермаркети, например в Пикадили. 

    • Използвайте пресни зеленчуци. Не ги белете. Не ги режете на прекалено дребни парченца.
    • Сложете гъбите, морковите, корените от ряпа и репей  в тенджера и залейте с вода. Количеството на водата е 3 пъти повече от това на зеленчуците.
    • Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкри за два часа. Добавете листата от ряпа 15 минути преди супата да стане готова.
    • Изцедете и пийте като обикновена вода. 
    • Не се слагат никакви подправки. 
    • Остатъкът от супата можете да добавите като основа за супа със спагети.
    • Не случайно листата от ряпа се слагат по-късно. Целта е при продължителното варене да не намалее съдържанието на хлорофил и фолиева киселина. Другите съставки в супата се слагат в началото, за да може с времето най-пълноценно да се извлекат полезните минерали от тях.

    Бащата и братът на японския лекар Татейши Казу умират от рак. На самия него също му откриват рак  - на дванадесетопръстника с разсейки. Изваждат му стомаха, но раковите клетки продължават да се разпространяват и достигат белите му дробове. 

    В продължение на 20 години д-р Казу изследва и изпробва над 1500 вида билки и растения. Накрая открива точната комбинация от пет вида зеленчуци. Рецептата бива тествана върху животни, като в резултат не са открити никакви странични ефекти. Откритието на д-р Казу не само спасява неговия живот, но също и живота на над 25000 японски пациенти.  Цяла Япония е шокирана от невероятните резултати. 

   Нарича се "Супа на петте елемента", защото съставките отговарят на петте елемента в източната медицина: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода

   Всеки елемент си има съответстващ цвят: 

                                            зелен -- Дърво
                                            червен -- Огън
                                            жълт -- Земя
                                            бял -- Метал
                                            черен -- Вода

  Петте елемента са свързани и с петте основни вътрешни органи:

                                            Дърво -- черен дроб
                                           Огън -- сърце
                                           Земя -- далак и панкреас
                                           Метал -- бели дробове
                                           Вода -- бъбреци 

 
Подробна информация за репея, ряпата и други важни билки
ще намерите в книгата на Джао Ан "36 билки за здраве":

10 коментара:

  1. ANI,ZLATNA SI,OT KADE CHERPISH TOLKOVA POLEZNA INFORMATSIA NEZNAM,NO SLED VSIAKA RETSEPTA ILI SAVET ME ZAREJDASH MAKSIMALNO.VREME E DA ZAPOCHNESH GOTVARSKA KNIGA S VKUSNI RETSEPTI ZA BODAR DUX I VEDRO ZDRAVE...KAK MISLISH?NE E LI CHUDESNA IDEIA?POZDRAVI OT NAS!

    ОтговорИзтриване
  2. Наталия,

    благодаря ти! Аз отдавна имам желание да напиша книга с лечебни китайски рецепти. Но едно по едно, първо да завърша книгата за китайските билки, че и тя се очертава да е много интересна.

    Бъди здрава,

    Ани

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте , Ани
    Обръщам се към вас по препоръка от Велимир Велев. Той сподели че доста пъти успешно сте му помагали през годините и Ви е много благодарен, и смята че дължи здравето си дотук в много голяма степен на Вас!
    В кратко искам да изложа нашия случай:

    ОтговорИзтриване
  4. Мъжът ми от 10 години му е поставена диагноза „Сарком на лимфните тъкани“ – образуванието първоначално се появи на китката на дясната ръка. Последва операция, после ампутация до лакътната става, а след това и до рамото. Но след това Саркома даде разсейки в белия дроб. Прогнозата на лекарите бе – 4-5 месеца живот след химиотерапия.

    ОтговорИзтриване
  5. След като са установили че химиотерапията не му влияе, и разсейките на Саркома се увеличават спират лечението му и е изхвърлен от медицинските среди. Въпреки това той продължава да живее и да се бори.
    След като вече нямаше никакъв шанс за лечение с традиционна медицина, минахме на алтернативна медицина със Варумин и със специфична щадяща диета се лекува три години. Имаше задържане, но след тези три години разсейките започнаха да се увеличават – може би Саркома се беше адаптирал към лечението и то престана да му действа. След което настъпи влошаване. Тогава отново се проведе терапия с едно ново лекарство Йонделис, което е специално разработено за Сарком.

    ОтговорИзтриване
  6. Проведени са 8 терапии с Йонделис (осем месеца). Отново имаше задържане, но вече не може да бъде прилагано, защото то е изключително скъпо и бе купувано със финансова подкрепа. Шанс за такава вече нямаме. От тогава пие отрова от син и кафяв скорпион от Куба, но от него не се чувства по-добре.
    Трудно диша и през повечето време през деня е на кислород и през нощта задължително на кислород. В момента се чувства много отпаднал. Това което му остава е да чака края – но той не може да чака, защото иска да се бори заради дъщеря ни, която е малка и желае, ако може да удължи живота си за да не ни изостави в този труден момент. Той търси нещо което да го задържи но положението му вече се влошава доста бързо.

    ОтговорИзтриване
  7. За да се бори, му е нужен някакъв шанс за лечение за да се захване с него срещу този силен противник, който му отнема малко по малко живота.
    Той е единствения случай надживял появата на Сарком над 1 година – оттогава е жив вече десет години. Той даже би искал да научи има ли друг човек (по света) който е жив повече от година със Сарком за да се свърже с него и да сподели своя опит с неговия.
    Тъй като Велимир ни показа Вашата статия за „Супата от петте елемента“, аз Ви пиша с молба и надежда да ни отговорите дали може да ни посъветвате за някакъв начин за лечение (храни, тоници, или други методи), или пък дори дали Вие можете да се консултирате с вашия учител д-р Ван или с негови колеги и учители от Китай. Малко е да ви кажа колко ще Ви бъдем благодарни, ако се опитате да ни помогнете с Вашите знания и възможности!
    С НАДЕЖДА чакам Вашия бърз отговор!
    Диана Велева

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, Диана и всички други!

    Не съм лекар и затова не мога да помогна.

    Тази рецепта според мен е много добра, но най-добре се посъветвайте с лекар-специалист.

    Намерих рецептата в един сайт на английски. После открих, че е доста популярна в страните на Далечния Изток. В Хонконг и Япония я продават в супермаркетите като сух бульон.

    Тези дни ми звънят по телефона непознати, които са чели публикация в някакъв вестник относно тази рецепта с мое име в статията. Но рецептата не е моя, а на японски учен.

    Не забравяйте, че медитацията много помага за възвръщане на силите, енергията, хармонията и здравето. Тренирайте чигун, тай чи или йога - тези методи имат доказан ефект при лечение на различни болести, включително и тумори.

    Искрено пожелавам на всички крепко здраве, много енергия и силен дух!

    Бъдете силни, спокойни и вярвайте във възможностите на природата и организма ви да бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Здрастуйте, всі, я Адрік Вадим, який проживає в місті Курган, я хочу поділитися з вами всіма про те, як містер Бенджамін допоможе мені отримати кредит у розмірі 15 000 000,00 рублів, щоб почати свою доставку харчових напоїв після того, як я працюю Кілька готелів тут, в Кургані, просто щоб заробити на життя, але нещасливі, у мене все ще виникали труднощі з оплатою оренди, але я дякую Богу, що зараз я працюю самостійно, 5 працівників працюють на моїй опіці. Якщо ви шукаєте фінансову свободу, я радимо вам зв’язатися з паном Бенджаміном з цим електронним листом нижче та номером додатка. lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване